bread crumps
Els representants de Basneeré visiten l’Ajuntament de València
La comitiva de la ciutat de Burkina Faso agermanada amb Algemesí va ser rebuda ahir a l’Ajuntament del Cap i Casal.Els representants de Basneere, a Burkina Faso, foren rebuts ahir al matí a l'Ajuntament de València pel regidor d'hisenda Ramón Vilar, molt vinculat amb la nostra ciutat. La comitiva burkinesa ha visitat els llocs més emblemàtics de la capital valenciana.

La visita està encapçalada pel cap de la Basneere, Naaba Boulga, el tinent alcalde de la ciutat de Kaya i la portaveu de l'ONG A3B que també treballa a Burkina Faso.La delegació va arribar diumenge a Algemesí i ha acudit al cap i casal en la seua primera visita institucional.En arribar al consistori han sigut rebuts pel regidor d'hisenda, Ramón Vilar, qui els ha donat la benvinguda a València i els ha explicat la història de la ciutat i el funcionament de l'administració local amb els seus òrgans de govern. En un detallat recorregut han pogut visitar el Museu de la Ciutat, el Palau de Cristall, i el Saló de Plens. Durant la visita han estat acompanyats en tot moment per l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, i pels representants d'Algemesí Solidari.

La delegació de Basneere ha mostrat un especial interès pel funcionament democràtic de l'Ajuntament d'una capital tan important com València, pels seus monuments, els seus carrers i la vida diària en el centre històric.

De fet, a primera hora han visitat la Catedral on els arxivers també els han mostrat el Museu Catedralici, l els han acompanyat a pujar a El Micalet. La delegació ha visitat l'església de Sant Nicolau, La Llotja, el Mercat Central, Les Torres de Serrans, Les Corts i el Palau de la Generalitat. La comitiva ha dinat en la fundació dels obrers de Sant Vicent Ferrer, dedicada a la reinserció de persones discapacitades.

La delegació es troba a Algemesí convidada pel consistori de la nostra ciutat per a conèixer la festa major, declarada Patrimoni Immaterial per la UNESCO, i els punts significatius del nostre entorn. La visita es produeix després de la inauguració, el juliol passat, de l'aulari educatiu construït a Basneere per l'ONG Algemesí Solidari amb el suport de diverses entitats i institucions.

Els representants de Basneeré visiten l’Ajuntament de València

Els representants de Basneere estaran a Algemesí fins el dia 10 de setembre després de presenciar les processons de la Mare de Déu de la Salut. Demà visitaran l'Oceanogràfic i la Devesa. De vesprada, l'ajuntament d'Algemesí els oferirà una recepció oficial.

Algemesí Solidari està edificant a Basneere un centre educatiu de secundària amb capacitat per a 180 alumnes. Des què va començar a treballar en el poblat, que pertany a la ciutat de Kaya, ha remodelat el centre de salut i ha construït un pou d'aigua.